Kind spiegelt jou

Vandaag wil ik je meenemen in dat kinderen ons spiegelen.

 

Kinderen spiegelen namelijk vaak onze binnenwereld. Als het met jou goed gaat of als er iets met jou aan de hand is, dan voelt een kind dat haarfijn aan.

 

Kinderen staan heel open omdat ze heel dichtbij hun gevoel staan. Ze staan open voor energieën, emoties en voor hun omgeving. Ze pikken dus van alles op, ook wat van jou is.

Bijvoorbeeld als je regelmatig stress, spanning of onrust ervaart of je zit niet zo lekker in je vel zal je kind daarop reageren. Ze kunnen je ineens raken op je kwetsbare plekken. Voor je weet reageer je vanuit emotie of onmacht. Het gedrag triggert je eigenlijk en je weet op dat moment niet rustig te reageren. Je voelt misschien frustratie, irritatie, of je ergert je eraan. Je kind nodigt je eigenlijk uit om iets te veranderen, iets mee te doen of juist te laten.

 

Als je bijvoorbeeld veel in je hoofd leeft, door veel te denken, als je veel gedachten hebt dan zal je kind jou uitdagen om na je gevoel te gaan. Of als je altijd veel haast hebt, zal je kind vertragen zodat jij ook uitgenodigd wordt om te vertragen en meer de rust in jezelf te laten vinden.

 

Als het jou raakt, zegt het altijd iets over jou. Hoe sta je zelf in het leven? Hoe ga jij met je emoties om? Wat heb je meegekregen van je ouders? Houdt je als ouder oprecht van jezelf? Welke gekwetste delen heb je verstopt? Hoe emotioneel veilig voel je zelf?

 

Hoe meer jij groeit in zelfbewustzijn, innerlijke rust en balans hoe meer dit positieve effect het zal zijn voor je kind en je omgeving.

 

Inzicht krijgen in je eigen reacties is een belangrijke stap in het anders omgaan met uitdagende opvoedsituaties. Is het altijd makkelijk, uhm nee, maar voor je kind is het fijn dat jij positief en in balans bent.

 

Wil je een beweging daarin maken of jezelf uitdagen om anders te kijken? Weet dat je ontzettend welkom bent bij de workshops voor mama's. Kan niet anders zeggen dat het op zijn Tanja's is, interactief en verbindend.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.