Iedereen is creatief!

Iedereen is creatief! "Als we maar bereid zijn om de verwachtingen van het resultaat los te laten".

 

Vroeger als kind was ik al heel erg bezig met schilderen, knutselen en lekker creëren! Ik deed gewoon lekker mijn ding, totdat mijn hoofd ermee ging bemoeien. Dat herken je vast wel?!😉
Zo kreeg ik er steeds minder plezier erin. Uiteindelijk heb ik het meer losgelaten en bleef de spullen steeds meer in de kast en leefde ik gewoon mijn leven zonder de creativiteit.

 

Paar jaar terug heb ik het weer opgepakt, toen ben ik weer begonnen met schilderen...maar ja dat hoofd begon ineens weer te bakkeleien, die vond er weer wat van. Ik legde dus op een gegeven moment zo'n druk op mezelf dat de plezier steeds minder werd. Ik was mij daar zo bewust van en liet langzaamaan de belemmerde gedachten die ik erover had om te buigen.

 

Want het gaat niet om goed te zijn in iets, het gaat erom dat schilderen/creatief bezig zijn, goed voor jou is.😉 En met een ontspannen mindset stroomt de creatieve energie veel meer!

 

Want als we meteen zeggen van oh dat kan ik niet of we leggen meteen de druk op onszelf, dan heeft dat meteen een negatieve invloed en kan het stressgevoelens geven. Dan weerhoudt het jou om lekker creatief bezig te zijn.
Wat het wel voor je doet is om je hoofd even rust te geven, je hoofd te legen, uit de stressmodus te gaan, om te vertragen, om zo meer tot jezelf te komen.

Nu je dit leest en sta je te popelen om te beginnen maar geeft een witte lege papier je meteen error?
Neem eventueel ook mee wat jij vroeger leuk vond om te doen. Wat deed je graag?

 

Hierbij een paar tips om te beginnen😉

🖌Schilderen: met 1 of twee kleuren. Wie weet bedenk je nog vormen etc.
✂️ Plaatjes, teksten, quotes uit een tijdschrift knippen en opplakken. Gewoon omdat je het mooi vindt. Je kan dit ook opplakken op je geschilderde papier.
🖍 patronen tekenen en herhalen. Dan ga je namelijk niet zoveel bij nadenken en volg je de beweging.
🖍heerlijk om gewoon lekker te krassen met een aantal kleurtjes.
🫴 bolletje klei in je handen en lekker op je handen laten gaan.

Ga lekker beginnen en have fun🥳

Liefs Tanja

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.