Tante zijn

Heey, jij bent toch de tante van…....

Regelmatig hoor ik dit kids roepen in de 'wandelgangen' hier in Meppel.

 

Want samen met mijn man zijn we oom en tante van twee hele lieve meiden van 8 en 10 jaar. En al bijna 10 jaar ben ik tante van deze ladies. Je ziet wel eens gezellige kiekjes etc voorbij komen hier op insta.

 

Eigenlijk hoor ik helemaal niet zoveel over deze rol. Natuurlijk wel van papa en mama en eventueel opa en oma, broer en zus. Maar de rol van oom en tante is net zo belangrijk en kan een hele mooie aanvulling zijn!

 

En ik denk dat wij wel een uitzonderlijke band hebben met de meiden, als ik het zo om mij heen hoor en zie. Tot op heden zijn ze nog altijd blij om ons te zien of blij dat ze naar ons toe mogen. Waar ze lekker zichzelf mogen zijn, ongedwongen ons ding doen en nu ze ouder worden veranderen ook de gesprekken.

De een voor creatieve uitspattingen, de ander laat je dansen en zingen.

De een knuffelt op haar tijd en manier, de ander knuffelt je midden in de supermarkt.

De een geniet van samen naar de oude aarde gaan en de ander geniet van een middagje bios.

Waar we echt bijna nooit hoeven na te denken over een activiteit. Want er is meestal wel een ‘vol’ dagprogramma als we een dagje samen zijn. Daar zoeken ze wel hun activiteiten voor uit. 😉

Waar donderjagen nog steeds op nummer 1 staat, en nog steeds willen we weten wie de sterkte is, maar het stiekem allang weten. Waar de kussens door de kamer vliegen en daarna met de slappe lach er van bij komen.

Tot aan lekker tegen je aankruipen op de bank of lekker buiten zijn. Het kan allemaal.

Waar we niet aan oppassen doen, maar zoals ze het zelf zeggen: gezellig samen zijn. Want ja we hebben toch andere verantwoordelijkheden als oom en tante😉

Voor een luisterend oor, een knuffel , om te troosten of net die ene aanmoediging om het toch te doen!

Voor enthousiast aanwezig zijn bij bijzondere mijlpalen maar ook gewoon super trots op ze zijn op een ‘normale’ dag.

Met heel veel liefde zijn ze hier welkom! Met heel veel plezier en liefde kijken we er weer naar uit als ze weer komen of als we ze weer zien.

We kijken er nu al naar uit! 💕

Liefs,
Oom en tante!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.